retapitare pat piele ecologica

Acest pat a fost imbracat initial cu imitatie de piele care in timp s-a deteriorat. A inceput sa se cojeasca si sa se imprastie peste tot prin dormitor.
Alegerea clientei a fost ca aceasta imitatie sa fie inlocuita cu o tapiterie din catifea. Acest material se preteaza bine la retapitarea paturilor cu nasturi, modelul Chesterfield fiind bine si corect evidentiat.
Alte materiale textile cand sunt intinse pe diagonala pentru a face acel model de romb se intind mai mult decat ar trebui iar cutele rezultate nu au aceeasi fermitate, fiind destul de slabe.

Tapiteria originala a fost data jos ramanand doar buretele. Ulterior s-a inceput aplicarea nasturilor, cate un rand o data.
Dupa ce se trag nasturii si se prind pe spate se formeaza cutele si apoi se trece la randul urmator.
Retapitarea paturilor cu tablia cu nasturi este mai dificila decat tapitarea celor simple dar si rezultatul este unul mai spectaculos.

Puteti vedea in minutul urmator cum a decurs, pas cu pas, retapitarea unui pat cu catifea.Mai multe clipuri puteti vedea in sectiunea Youtube.

Publicitate

Materialele folosite la tapitarea canapelelor si fotoliilor sunt de cele mai multe ori stofa, imitaita de piele si pielea naturala. Stofa are avantajul ca este mai confortabila si rezista mai mult...

Acest pat a fost imbracat initial cu imitatie de piele care in timp s-a deteriorat. A inceput sa se cojeasca si sa se imprastie peste tot prin dormitor. Alegerea clientei a fost ca aceasta imitatie...

Aici veti vedea cam ce implica procesul de retapitare al unei canapele. Lucrarea a constat in reconditionarea unei canapele extensibile si a doua fotolii, deasemenea extensibile. Tapiteria a fost...