Puteti vedea in clipurile urmatoare cateva din lucrarile de retapitare canapele, fotolii, coltare si paturi pe care le-am executat de-alungul timpului.
Sunt prezentate canapelele asa cum au fost inainte de reconditionare cat si dupa, cu noua imbracaminte pentru a putea vedea diferenta.
In procesul de retapitare se pastreaza modelul original fara modificari, acolo unde se poate. Unde sunt probleme de obicei (majoritatea in cazul tapiteriei cu imitatie de piele, in zona cusaturilor) se recomanda alegerea unor solutii pentru a elimina sau a intarzia aparitia acestora in viitor.
La majoratatea lucrarilor de reconditionare este nevoie doar de inlocuirea tapiteriei vechi cu una noua, fara alte operatii necesare.
In unele cazuri se impune si schimbarea buretelui de la sezute datorita deteriorarii acestuia. Se iau masurile si se inlocuieste cu un burete nou, calitativ.
La anumite lucrari a fost nevoie si de reconditionarea arcurilor de la sezut. In cazul arcurilor nu pot schimba decat un anumit tip, cel sinusoidal. La cele elicoidale (cum sunt cele in forma de spirala ca la paturile vechi cu arcuri) nu am ce sa le fac, nu le pot repara.
Urmariti in filmuletele urmatoare cum se transforma un set de canapele cu tapiteria deriorata sau murdara intr-un set complet nou, cu tapiterie din stofa, piele naturala sau imitatie de piele.