RETAPITARE CANAPELE DIN STOFA

Reconditionam o gama larga de canapele din stofa, fixe sau extensibile. Retapitarea canapelelor din piele sau piele ecologica implica niste pasi pe care i-am descris mai jos iar refacerea uneia din stofa nu difera prin prisma modului de lucru.
Pentru a repara o canapea tapitata cu stofa se executa aceleasi operatii ca si la retapitarea cu piele:
  • se desface tapiteria uzata de pe scheletul de lemn
  • se croieste din stofa noua o husa identica cu cea veche
  • se coase la masina de cusut noua tapiterie
  • se retapiteaza canapeaua si fotoliile cu noua imbracaminte
canapea stofa
Daca in timpul desfacerii husei vechi se constata anumite perobleme la partea de schelet sau la burete, se incearca pe cat posibil remedierea acestora.
La partea de lemn este ceva mai dificil de intervenit prin prisma constructiei. In unele situatii nu am cum sa rezolv acele deficiente, insa de multe ori se pot face aceste lucruri.
Multe probleme apar la bratele canapelelor deoarece cateodata sunt folosite incorect. De exemplu sunt folosite pe post de scaun sau de scara pentru ajungerea la perdele sau draperii si atunci se rupe placajul cotierei.
In acest caz, de obicei se poate rezolva problema prin inlocuirea partilor rupte.
Anunturi

In alte situatii, la retapitarea unei canapele din stofa se observa buretele deteriorat. In acest caz trebuie indepartat buretele vechi si inlocuit cu unul nou, de calitate.
Si aici, in functie de modelul canapelei, uneori este mai usor, alteori mai dificil.
Dupa toate aceste operatii se ajunge la un obiect de mobiler ce seamana cu cel original doar la forma, aspectul fiind total schimbat de noua imbracaminte.

Aici puteti vedea un exemplu de retapitare canapea din stofa.
Cum era inainte si cum este acum dupa retapitarea completa cu stofa.

retapitare canapea din stofa


Canapele tapitate cu stofa

Canapelele tapitate cu materiale textile sau stofa sunt o altă opțiune populară pentru tapiterie. Acestea sunt fabricate dintr-o gamă largă de materiale, inclusiv bumbac, in, mătase, microfibră și alte materiale sintetice. Canapelele tapitate cu materiale textile pot fi mai confortabile decât cele tapitate cu piele, deoarece acestea sunt mai moi și mai pufoase.

De asemenea, canapelele tapitate cu materiale textile oferă o varietate mai mare de opțiuni de design, inclusiv culori, texturi și modele. Acest lucru le face ideale pentru a se potrivi cu decorul existent al unei camere. În plus, aceste canapele pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar decât cele tapitate cu piele naturală.

Cu toate acestea, canapelele tapitate cu materiale textile sunt mai sensibile la pete și murdărie decât cele tapitate cu piele naturala sau imitatie de piele. Acestea pot necesita curățare și întreținere regulate pentru a menține aspectul și durabilitatea lor.

În general, alegerea între canapelele tapitate cu piele naturală, imitație de piele și materiale textile depinde de preferințele personale, stilul și caracteristicile dorite pentru canapea și bugetul disponibil. Este important să luați în considerare avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni pentru a asigura calitatea și durabilitatea canapelei alese.


Canapele din stofa puteti cumpara de la Elvila.

Publicitate