RETAPITARE CANAPELE DIN PIELE SAU IMITATIE

Canapelele din piele naturala sau piele ecologica (artificiala), fixe sau extensibile au un aspect aparte si o evolutie in timp diferita fata de cele din material textil.
De aceea o retapitare pentru o canapea din piele sau piele ecologica difera de cea a uneia din stofa.
Proprietatile pielii naturale face ca acestea sa isi piarda fermitatea originala datorita sarcinilor pe care le suporta in timp iar tapiteria sa se intinda.
Spre deosebire de canapelele din piele naturala, cele din imitatie se comporta altfel.
Pielea ecologica nu se intinde, ea se strange, se micsoreaza si crapa, ceea ce face mai dificila reconditionarea unei astfel de mobilier.

canapea piele naturala
Procesul implica o serie de operatii menite sa asigure o cat mai buna asemanare cu modelul original.
Aici enumeram:
  • vechea tapiterie se inlatura de pe scheletul de lemn
  • toate cusaturile acesteia se desfac, scotand astfel fiecare componenta a husei
  • bucatile rezultate se folosesc ca model pentru tapiteria noua
  • din materialul nou se croieste o imbracaminte noua
  • daca este nevoie se remediaza unele imperfectiuni ale pernelor
  • la sfarsit se retapiteaza canapeaua cu husa noua
Anunturi

Aici puteti vedea un exemplu de retapitare canapea din piele naturala.
Cum era inainte si cum este acum dupa retapitarea completa cu piele.

retapitare canapea din piele naturala

Aici puteti vedea un exemplu de retapitare canapele din piele ecologica.
Cum era inainte cu piele ecologica si cum este acum dupa retapitarea completa cu stofa.

retapitare canapea din imitatie piele

Tipuri de tapiterie pentru canapele

Canapelele tapitate cu piele naturală și imitație de piele sunt două opțiuni populare pentru tapiterie, iar alegerea între ele depinde de preferințele individuale, necesitățile și bugetul.

Canapele cu tapiteria din piele naturala

Canapelele tapitate cu piele naturală sunt realizate din piele animală autentică, care este durabilă și elegantă. Aceste canapele au o textură și o finisare naturale, ceea ce le conferă un aspect sofisticat și luxos. Pielea naturală este, de asemenea, durabilă și rezistentă la uzură, deci aceste canapele pot dura mult timp cu întreținere adecvată. În plus, pielea naturală devine mai frumoasă în timp, dezvoltând o patină naturală care îi conferă o notă de caracter.

Canapele cu tapiteria din imitatie de piele

Canapelele tapitate cu imitație de piele, pe de altă parte, sunt realizate dintr-un material sintetic care imită aspectul și textura pielii naturale. Aceste canapele sunt adesea mai accesibile din punct de vedere financiar decât cele tapitate cu piele naturală și sunt disponibile într-o gamă largă de culori și texturi. Materialele sintetice sunt de asemenea durabile și rezistente la uzură, astfel încât canapelele tapitate cu imitație de piele pot fi o opțiune bună pentru persoanele care doresc să evite utilizarea pielii animale.

Atunci când alegeți între canapelele tapitate cu piele naturală și cele cu imitație de piele, este important să luați în considerare stilul și caracteristicile dorite pentru canapea, bugetul disponibil și preferințele personale. Indiferent de alegere, asigurați-vă că cumpărați de la un furnizor de încredere și că întrețineți canapeaua în mod corespunzător pentru a prelungi durata de viață a acesteia.
Canapele din piele naturala puteti cumpara de la Mobexpert.

Publicitate